• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

Dinsdag 28 april 2015 hebben Zuidas, gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI de winnaar van de tender voor het RAI hotel bekend gemaakt. Gekozen is voor NH Hotel Group met hun vernieuwende concept nhow. Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau opgericht door Rem Koolhaas. Met 650 kamers wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux.

RAIHet winnende concept van OMA, COD en NH Hotel Group sprong er uit vanwege toevoeging van bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, maar ook galerie, beeldentuin, spa, restaurant en bar. Maar bovenal vanwege het iconische ontwerp.

Voor Amsterdam RAI wordt een langgekoesterde wens nu realiteit.
'Het RAI hotel geeft invulling aan onze ambitie om een zogeheten 'headquarter' hotel te realiseren op het RAI-terrein. Dit hotel wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. Dankzij het iconische ontwerp van OMA en de 24-uursbeleving die nhow Amsterdam RAI toevoegt aan het RAI-complex, wordt Amsterdam RAI als locatie nog aantrekkelijker. Hierdoor zijn wij in staat om onze concurrentiepositie op de internationale beurzen en congresmarkt te versterken en zo onze spin off richting de stad Amsterdam verder te vergroten'.