• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

Stenden Hotel Management School in Leeuwarden, onderdeel van Stenden Hogeschool mocht vrijdag 17 april met trots het Associate Degree (AD) aan de eerste acht afgestudeerden van het duale werken en leren programma overhandigen. In twee jaar tijd zijn de studenten erin geslaagd om aan alle voorwaarden en eisen van de opleiding te voldoen. Het behalen van het Associate Degree in combinatie met werk, studie en privéleven maakt dit succes tot een echte overwinning.

Duale opleiding uniek in Nederland
De duale opleiding van Stenden Hotel Management School is uniek in Nederland. Wat in 2013 als een project begon is inmiddels tot een landelijk bekende opleiding uitgegroeid. Het bijzondere aan dit werken-leren-traject op Hbo-niveau is het contact met de branche. De industrie in het algemeen, en de bedrijven in het bijzonder, worden sterk bij de ontwikkeling van de studenten/toekomstige managers betrokken. Op deze manier sluit het programma nauw bij de praktijk van alledag aan en is de praktijkcomponent in ruime mate vertegenwoordigd.

'Wij verbinden hierdoor goede potentiële managers aan ons bedrijf'
Het duale traject van de opleiding Hoger Hotelonderwijs is met deze eerste lichting van afgestudeerden en de continue nieuwe instroom in september en februari nog succesvoller dan verwacht. Dit is onder andere te danken aan de grote toewijding van de coaches, die de studenten in elke fase van de opleiding begeleiden.

Ook de sterke vertegenwoordiging van studenten vanuit HMSHost, de grootste horeca-exploitant op Schiphol, heeft bijgedragen aan het succes van de duale opleiding van de Stenden Hotel Management School. Maar liefst zes van de huidige acht afgestudeerden zijn werkzaam bij een van de outlets van HMSHost, waaronder Burger King, Starbucks en La Place, maar ook eigen concepten zoals Café Chocolat, Bubbles Seafood and Wine bar, Silverscreen, Dutch Kitchen and Food Courts. 'Mooi om te zien hoe onze medewerkers zich hebben ontwikkeld. Het sterke van de studie is dat deze is gebaseerd op de ontwikkeling van competenties die perfect aansluiten bij de praktijk. Zij vergroten op deze manier hun carrièremogelijkheden binnen HMSHost. Wij verbinden hierdoor goede potentiële managers aan ons bedrijf. Daarom willen wij dit succesvolle traject ook voortzetten', aldus Jan Willem Hilbron, General Manager van HMSHost.