• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

en heeft in de tussentijd niet stilgezeten.

STOSinds 2013 bestaat naast SGR en GGTO een alternatieve reisgarantie voor reisorganisaties, STO-reisgarantie. Deze reisgarantie werd in 2016 door ANVR erkend en deelnemers kunnen zich aansluiten bij het Calamiteitenfonds. Sinds het begin maken nu zo'n 90 reisorganisaties gebruik van STO-reisgarantie en voldoen zij als zodanig aan de wettelijke verplichting tot het voeren van een garantieregeling overeenkomstig Burgerlijk Wetboek 7, Titel 7A. Reisovereenkomst, Art. 512.

STO-reisgarantie in het kort
De reiziger betaalt de reissom niet aan de reisorganisatie maar op een derdengeldenrekening, beheerd door Stichting Derdengelden Certo Escrow, die de reissom pas vrijgeeft één dag na het leveren van de dienst, ofwel als de reiziger weer thuis is. Mocht de reisorganisatie in financiële problemen geraken, dan gaan de reisgelden naar Stichting Take Over, die zorgdraagt voor de juiste financiële afhandeling en indien nodig, repatriëring van de reizigers. Tot nu toe hebben reeds duizenden transacties plaatsgevonden en is sinds de start in 2013 nog geen melding geweest van surséance van betaling of faillissement van een deelnemende reisorganisatie.

Deelnemen aan STO-reisgarantie levert elke reisorganisatie voordeel op

  • Lage kosten per transactie (vanaf € 8,50);
    Geen toetredingsbarrières zoals een bankgarantie of accountantsverklaring;
    Online inzicht in alle boekingen en betaalupdates voor de organisatie;
    Een eenvoudige procedure inclusief online betaal-methodes voor de reiziger.

Niet-pakketreisaanbieders
Vanaf heden biedt STO-reisgarantie ook reisorganisaties, die géén pakketreizen aanbieden, de mogelijkheid zich aan te sluiten. Door gebruik te maken van STO-reisgarantie biedt een reisorganisatie haar reizigers volledige zekerheid omdat de reisgelden gewaarborgd blijven. Het lidmaatschap van VvKR is niet vereist, hetgeen voor reisorganisaties die pakketreizen aanbieden wel het geval is.

Working Abroad
Nederlandse reisorganisatoren, die woonachtig zijn in het buitenland, kunnen - indien zij aan een aantal voorwaarden voldoen - vanaf medio januari 2017 eveneens gebruikmaken van STO-reisgarantie. Het is de volgende stap in de verdere groei van STO-reisgarantie.

VvKR | Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
In samenwerking met Certo Escrow heeft de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) STO-reisgarantie opgezet om zo reisorganisaties een extra mogelijkheid te bieden om te voldoen aan de wettelijk ver-plichte garantieregeling voor pakketreizen en als zodanig reizigers te beschermen tegen financieel onvermogen.

VvKR is een belangenvereniging, opgericht in april 2011, en biedt een platform aan meer dan 250 kleinschalige reisorganisaties.

www.sto-reisgarantie.nl
www.certo-escrow.nl
www.vvkr.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.