• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

Een groeiende groep reizigers heeft behoefte aan kleinschalige reisorganisaties voor hun vakantie. In augustus 2016 werd het 250ste lid bij VvKR verwelkomd en het is leuk om te zien dat veel reisorganisaties de weg steeds beter naar VvKR weten te vinden en steeds vaker de meerwaarde van onze vereniging onderkennen.

In 2017 wordt sterk ingezet op Marketing, van VvKR in het algemeen en onze reisorganisaties in het bijzonder. Het Reisportaal van VvKR krijgt een nieuwe 'look and feel' om duidelijker te laten zien dat VvKR de belangrijkste speler is op het gebied van kleinschalige reisorganisaties. In het Reisportaal geven we, naast aandacht voor onze bestemmingen, reisthema's en -types, onze leden een prominente plaats in vindbaarheid voor reizigers die op zoek zijn naar klein-schalige reizen.

VvKR komt naar de reiziger toe
In oktober 2016 waren een groot aantal leden aanwezig op het VvKR-plein tijdens het Verre Reizen Event in Antwerpen en Den Haag. Op 7 en 8 januari 2017 zijn een aantal van onze leden aanwezig tijdens REIS! het leukste reisevenement van Noord Nederland in Groningen.

Tijdens Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen (7-8 januari 2017) zijn véél van onze leden te vinden op de beursvloer. VvKR heeft een eigen stand (nummer 62), waar reizigers geïnformeerd worden over onze vereniging en haar reisorganisaties in het algemeen en over de aanwezige leden in het bijzonder. VvKR zal zich voor het eerst als vereniging aan het reizigerspubliek presenteren op zaterdag 7 januari, 16.00 uur (Grote Podium).

VvKR heeft tijdens Vakantiebeurs Utrecht (11-15 januari 2017) twee straten waar een aantal leden zich naast elkaar aan de reiziger presenteren, één in Hal 7 (Europa, standnummer KR01 t/m KR06) en één in Hal 3 (Verre Reizen, standnummer KR01 t/m KR09). Daarnaast zijn verdeeld over de beursvloer nog meer leden van VvKR present. In Hal 3, stand KR10 heeft VvKR haar eigen informatiestand.

En we sluiten de vakantiebeursmaand januari af met de deelname van een aantal van onze leden tijdens Breda Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen op 21 en 22 januari.

In februari reizen we door naar (Kampeer) Fiets en Wandelbeurzen in Assen, Utrecht en Gent.

Gevestigde vereniging met meer dan 250 leden
De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties is in 2011 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde partij die goed gevonden wordt door startende ondernemers en kleinschalige organisaties. De vereniging biedt steeds meer voordelen aan haar leden en behartigt de belangen van hun kleinschalige reisactiviteiten. Denk aan de op handen zijnde nieuwe Richtlijn Pakketreizen, die in 2018 in werking treedt.

Garantie geregeld
Belangrijk voor VvKR is dat de aangesloten leden voldoen aan de principes van kleinschalig-heid met hun organisatie en groepsgrootte, maar ook dat zij de garantie goed geregeld hebben. Dat betekent dat ze voldoen aan ‘de wet op de reisgarantie’ en daarmee zekerheid bieden aan hun reizigers in het geval zij in financieel onvermogen zouden geraken. De meeste van onze leden zijn aangesloten bij STO-reisgarantie of GGTO, een aantal bij SGR.

Meer informatie: www.vvkr.nl