• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

WTTCWorld Travel & Tourism Council (WTTC) heeft een onderzoek, dat in samenwerking met het Institute of Economics and Peace (IEP) is uitgevoerd, gepresenteerd, waaruit blijkt dat er een link is tussen toerisme en een vreedzame samenleving. Het uiteindelijke rapport, Tourism as a Driver for Peace, laat zien hoe belangrijk een open en duurzame toerismesector kan zijn voor de vrede in een land.

In landen met een open en duurzame toerismesector is de kans op vrede een stuk hoger en is de kans op conflicten kleiner. Ook zou meer toewijding aan de toeristische sector ervoor zorgen dat overheden beter functioneren. In het rapport staat dat de kans voor een land op een vredige toekomst groter is wanneer de overheid zich focust op de ontwikkeling van de toeristische sector.

'De economische impact van toerisme is bekend en regeringen wereldwijd doen er alles aan om middels toerisme voor werkgelegenheid te zorgen. Het is altijd moeilijk geweest om te bewijzen dat toerisme ook daadwerkelijk van invloed is op een vreedzame samenleving en daarom ben ik blij dat dit onderzoek de bewijzen levert', aldus David Scowsill, President & CEO WTTC.