• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

Een groeiende groep reizigers heeft behoefte aan kleinschalige organisaties en accommodaties voor hun vakantie. Dit blijkt uit het feit dat de branchevereniging VvKR vandaag haar 250ste lid heeft mogen verwelkomen en daarmee afgelopen jaar met 25% in ledenaantal is gegroeid.

Logo VvKR 9‘Niet alleen groeit onze vereniging enorm, ook de leden zien overduidelijk een stijging van het aantal reizigers via hun bedrijf’, vertelt secretaris Anne van den Boogaart. ‘Leden ervaren de tendens dat steeds meer mensen persoonlijk advies en begeleiding wensen voor hun vakanties. Vaak omdat ze een bijzondere wens hebben, die het best kan worden georganiseerd door een gespecialiseerd reisbedrijf’, vult haar collega Caroline de Greeff aan.

Kleinschalige specialisten in één reisportaal
‘De leden van de vereniging zijn veelal echte specialisten. Of dat nu met een vis- vogel-, wandel- of fietsreis is; een bestemming dichtbij of aan het andere eind van de wereld. Vaak zijn ze begonnen vanuit hun eigen passie en weten ze alles over het land en de reizen’, gaat Van den Boogaart verder. ‘Al deze kleinschalige organisaties en hun reizen zijn te vinden op ons portaal; dé online community om inspiratie op te doen voor bijzondere reizen’, besluit ze.

Garantie geregeld
‘Belangrijk voor VvKR is dat de aangesloten leden voldoen aan de principes van kleinschaligheid in hun organisatie en groepsgrootte, maar ook dat zij de garantie goed geregeld hebben. Dat betekent dat ze voldoen aan ‘de wet op de reisgarantie’ en daarmee zekerheid bieden aan hun klanten in het geval ze failliet zouden gaan’, laat De Greeff weten. De meesten zijn aangesloten bij STO-reisgarantie of GGTO, een aantal bij SGR.

Gevestigde vereniging met 250 leden
De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties is in 2011 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde partij die goed gevonden wordt door startende ondernemers en kleinschalige organisaties. ‘Dat is zichtbaar aan de toenemende groei van afgelopen jaar met 50 nieuwe leden. De vereniging blijft meer voordelen bieden aan de leden en behartigt de belangen van hun kleinschalige reisactiviteiten’, concludeert Van den Boogaart.

Meer informatie: www.vvkr.nl