• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

Primeur in crowdfundland

Voor het eerst heeft een bedrijf een campagne gelanceerd waarmee het 1 miljoen euro aan financiering wil ophalen. De eer gaat naar reiswebsite Mondygo.

Het 10-koppige Haarlemse bedrijf geeft geldschieters gedurende de looptijd van vier jaar een jaarlijkse rentevergoeding van 8,1 procent. Wanneer de campagne over twee maanden sluit weten we of het ook de grootste succesvol gefinancierde campagne ooit is. Behalve het gecrowdfunde kapitaal haalt Mondygo nog eens 1,5 miljoen aan financiering op bij bestaande aandeelhouders.

Bij Mondygo vinden consumenten het aanbod van (bijna) alle websites voor vakanties en losse vakantie-componenten gecombineerd op één site, Mondygo.nl. Hierdoor kan de consument het aanbod van al die sites in één keer doorzoeken, vergelijken én combineren, om vervolgens ook in één keer de keuzes te kunnen boeken, zelfs als de boeking bestaat uit bijvoorbeeld een accommodatie van Booking.com, een vlucht van EasyJet en een huurauto van Sunny cars. Naast dit gemak van 1x zoeken, 1x boeken, wordt de laagste prijsgarantie op de totale vakantie geboden, met transparantie van de prijssamenstelling.