• algemeen_01.png
  • algemeen_02.png

Reisondernemers vol vertrouwen

Het vertrouwen van ondernemers in de reiswereld blijft groot, zo blijkt uit de ‘Trust in travel’ vertrouwensindex die ANVR samen met ABN Amro heeft gepresenteerd op de Vakdag van de Vakantiebeurs.

Lees meer...

STO-reisgarantie gaat haar vijfde jaar in

en heeft in de tussentijd niet stilgezeten.

STOSinds 2013 bestaat naast SGR en GGTO een alternatieve reisgarantie voor reisorganisaties, STO-reisgarantie. Deze reisgarantie werd in 2016 door ANVR erkend en deelnemers kunnen zich aansluiten bij het Calamiteitenfonds. Sinds het begin maken nu zo'n 90 reisorganisaties gebruik van STO-reisgarantie en voldoen zij als zodanig aan de wettelijke verplichting tot het voeren van een garantieregeling overeenkomstig Burgerlijk Wetboek 7, Titel 7A. Reisovereenkomst, Art. 512.

Lees meer...

VvKR zet stappen in 2017

Een groeiende groep reizigers heeft behoefte aan kleinschalige reisorganisaties voor hun vakantie. In augustus 2016 werd het 250ste lid bij VvKR verwelkomd en het is leuk om te zien dat veel reisorganisaties de weg steeds beter naar VvKR weten te vinden en steeds vaker de meerwaarde van onze vereniging onderkennen.

Lees meer...

Duurzaam op reis in 2017

ver weg en dichtbij

IYST17Toerisme en duurzaamheid staan vaak op gespannen voet. Daarom heeft de VN 2017 uitgeroepen tot internationaal jaar voor duurzaam toerisme.

Lees meer in het artikel uit de Volkskrant over de tien prijswinnende projecten die goed zijn voor het milieu, de inwoners en hun inkomsten.

#travelenjoyrespect